Php’de Yorum Satırları ve Yorum Satırlarının Önemi

  • Yazar:Ömer Aktaş
  • Tarih:26 Nisan 2018
  • Saat:01:30
  • Görüntülenme:946

  • Merhaba arkadaşlar bugün size Php ve diğer yazılım dillerinde çok önemli bir yeri olan yorum satırlarından bahsedeceğim , bildiğimiz gibi yazılımda bazen kodlar inanılmaz uzayabiliryor bu yüzden özellikle ekip çalışması oldugunda kim ne yapmış diye düşünmektense küçük bazı notlar işi inanılmaz kolaylaştırabiliyor hatta bazen uzun süre önce yazdığınız kodda eğer yorum satırı kullanmışsak işiniz epey kolaylaşıyor.

    Bugün ise size bu yorum güzelliğinin Php tarafından bir kaç bilgi sunacağım, şuanda özellikle web tarfında en yaygın ve güçlü dillerin başında php geliyor, Php’de yorum satırlarına gelicek olursak bir kaç yöntem var bunları tek satır veya çift satır olmak üzere 2 farklı başlıkta inceleyelim hazi başlayalım.

    Php Tek Satır İçin Yorum Satırı

    Php’de tek satır için yorum satırı yazmak veya tek satırı yoruma çevirmek için 2 seçenek var birincisi  yorum yapacağımız satırın başına  // getirmek veya  satırın başına # diyez işareti getirmek ikiside aynı işi yapıyor aralarına fark yok isterseniz aşağıda bir kaç örnek verelim.

    
    //Bu bir yorum satırıdır -> birinci yöntem
    
    #Buda bir yorum satırdır -> ikinci yöntem
    
    

     

    Php Çoklu Yorum Satırları

    Php’de  bazen çok uzun yorum satırları yazmamaız gerekebiliyor çünkü projeye sonradan baktığımızda daha rahat hatırlamak veya bizden sonra projeyi geliştirecek kişiye kolaylık olması adına yorum yazarız ve bazende çoklu yorum satırı ihtiyacı doğar bunun içinde aşağıdaki şekillerde yorum satırı yazarız. çoklu yorum satırını başlatmak için /* bu şekilde başlıyor ve çoklu yorum satırnı kapatmak içinse */ kullanıyoruz.

    /* bu çoklu bir yorum satırının başlangıcıdır
    bu arada yazdığımız herşey yorum satırı olarak değer kazanır
    istersek binlerce satır yazalım yinede yorum olacaktır
    buda çoklu yorum satırının bitişidir */
    

    Evet arkadaşlar gördüğünüz üzere Php’de yorum satırlarını bu şekilde oluşturuyoruz size tavsiyem kesinlikle yorum satırı kullanmadan proje yapmayın yorum bazen projeyi ipten alır ve projeyi ayakta tutar kısacası yorum deyip geçmeyin kullanın yorum yapın iyi çalışmalar.


    Etiketler: ~ ~ ~ ~ ~ ~

    Ömer Aktaş Hakkında
    Çocukluğum mahallede top oynayarak ve Atari Salonlarında oyun oynayarak geçti 2000'li yıllarla internet ile tanışmam ile faklı bir dünyaya adım attım bilgisayarı oyun oynamak ve basit video editlemeleri ile uğraşırken 2007 yılında giriver.com ile web dünyasına adım attım şu anda web master olarak hayatına devam ediyorum,Hayat Boyu Öğrenciyim....

    Makale hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?